vineri, 13 mai 2011

Tort rulada cu piersici



De ziua bunicii i-am facut acest tort-rulada, care din pacate nu a stat ea destul in frigider pt. a fi perfect, dar a fost delicios totusi.

Pt. rulada am folosit:
4 oua
4 lg de zahar
5 lg de faina

Am mixat intai albusurile bine, am adaugat zaharul, apoi pe rand galbenusurile si la final am incorporat faina. Am dat la cuptor 180 C pt 15 minute si am scos. Am rulat blatul impreuna cu hartia de copt si am lasat asa pana s-a racit.
Am uns apoi blatul cu gem de piersici, l-am rulat si l-am dat la frigider pentru 1 ora.

Crema a fost una cu mascarpone, pe care o folosesc si pentru Tiramisu si in care am adaugat bucati de piersica.

Am taiat rulada in felii si am tapetat cu ele strecuratoarea pentru paste. Am umplut cu crema si bucati de piersica si i-am pus capac tot din felii de rulada.
Ar fi strebuit sa stea asa la frigider cateva ore, chiar peste noapte, dar la mine a stat doafr 2 ore, ceea ce s-a si vazut, la transport incepuse sa apara crapaturi pe tort.

Am ornat cu crema si floricele din fondant.