marți, 1 februarie 2011

Iepure cu lamaie




Sunt mare fan carne de iepure. Cand eram mica bunicul tinea iepuri. Intotdeauna taia din ei cand eu eram plecata pentru ca stia ca daca am sa vad un animal ucis, s-a zis cu mancatul de carne. Asa patisem de cand mi-a taiat mielul (cumparat pentru paste). De atunci nu am mai pus carne de behaitoare in gura, desi nu am vazut procedeul. Asta e ala poveste.

Am primit un iepuras dragalas gata taiat si dezbracat. Ce sa fie ce sa fie, a fost sa fie aceasta reteta, care tin sa precizez ca e fara cuvinte de buna.

Ingrediente:
1 iepure mai mic (sau dupa alegere)
2 portocale
1 ceapa
4 lg sos de soia
1 lingurita de miere
ghimbir (cam 1 lg rasa)
1 lamaie
4 lg ulei de masline
6 catei usturoi
2 crengute de cimbru
rozmarin , sare

1. Portionam iepurele, il ungem cu putin ulei si sare grunjoasa si il dam la frigider pentru o ora.
2. Cand s-a fragezit carnea o rumenim putin intr-o tigaie incinsaapoi o aranjam intr-o tava.
3. Stoarcem portocalele si amestecam zeama cu uleiul de masline, mierea, ghimbirul ras, sosul de soia. Dam lamaia pe razatoare (coaja), apoi o stoarcem si adaugam la restul sosului.
4. Fierbem sosul la foc mic cam 5 min. si il adaugam peste carne in tava si asezam printre ele cateii de usturoi necuratati. Presaram rozmarin si cimbru, adaugam o ceasca de apa, invelim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pt. 30 minute. Dupa 15 dezvelim si intoarcem carnea.
Noi am servit cu cartofi fierti cu tarhon.