vineri, 15 octombrie 2010

Ardei umpluti




Noi facem ardei umpluti unguresti. Adica nu ii dam la cuptor. Azi asta am mancat, ne era pofta.

Pt. umplutura:
500 gr carne de porc tocata
2 catei usturoi
1 lg ulei
1 ceapa rosie
8 ardei
1 ou
125 gr orez
1 lg-ta paprica
sare si piper dupa gust

Pt. sosul de rosii:

1 cutie rosii cubulete
3 catei usturoi
150 ml sos rosii (bulion)
150 gr telina
cca 700 ml apa
1 buchet patrunjel
sare si piper dupa gust
1 lg zahar



Preparare
1. Tocam carnea si adaugam usturoiul pisat.
2. Tocam ceapa, o calim cu putin ulei si o adaugam carnii.
3. Fierbem pentru cateva minute orezul si il adaugam carnii.
4. Pentru a desavarsi umplutura, adaugam un ou, sare, piper si paprica, apoi amestecam bine. Eu am mai adaugat si niste marar tocat, desi nu se foloseste, eu prefer asa.
5. Pregatim sosul de rosii: turnam intr-o oala rosiile cubulete, bulionul, usturoiul pisat, sare si piper si lasam sa fiarba pana da in clocot. Adaugam apa si aducem din nou la fiert.


6. Cat fierbe sosul, umplem ardeii. Lasam 2 cm loc deasupra pt a nu curge cand umplutura s-a fiert. Punem ardeii in oala si lasam sa fiarba 20-30 minute.
7. Cand aproape a fiert, radem telina marunt si o adaugam la sos impreuna cu lingura de zahar. Mai lasam 10 minute si voila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu