joi, 26 august 2010

Tarta frantuzeasca de mere



Aceasta reteta am gasit-o pe pagina cu bunatati a Laurei , si am facut-o deja de cel putin 5 ori. Este delicioasa.

Ingrediente:
Blat:
75 gr. unt
100 gr. zahar
1 pachet zahar vanilat
1 varf de sare
2 oua
100 gr. faina
50 gr. amidon alimentar
1 lingurita praf de copt
750 gr. mere zemoase

Crusta:
300 gr. smantana groasa
100 gr. lapte batut/iaurt
2 oua
1 lingurita cu varf praf de scortisoara


1. Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga praful de sare si cele doua oua si se amesteca pana cand nu se mai simte zaharul. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se incorporeaza usor in compozitia de oua.
2. Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Merele se curata de coaja si se taie in felii subtiri.
3. Se toarna aluatul in forma si se aseaza deasupra feliile de mar
4. Se da la cuptor pentru cca. 35 de minute, timp in care se pregateste crusta. Se amesteca smantana si laptele batut cu zaharul si ouale. Se condimenteaza cu scortisoara si se toarna deasupra aluatului copt pe jumatate.
5. Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute.