miercuri, 13 aprilie 2011

Porc dulce acrisor


Ingrediente:


500 gr muschi file

1 cana cu orez

1/2 cana cu malai

1/2 cana cu faina

2 oua

2 fire de ceapa

50 ml apa

ulei


Pt. sos:

50 ml ulei

1 ardei rosu

1 morcov

1 ceapa

1 catel usturoi

1 cana zahar caramelizat

1/2 cana otet alb

25 ml sos de soia

2 lg malai


Incingem uleiul, adaugam ardeiul, morcovul, ceapa si usturoiul taiate in cubulete. Dupa 5 min. turnam otetul alb, sosul de soia, zaharul caramelizat si malaiul amestecat cu putina apa. Adaugam restul de apa si oprim focul dupa 3 min.

Amestecam malaiul cu faina si ouale batute, 250 ml de apa si sare. Trecem bucatile de carne prin acest amestec si le rumenim apoi in ulei. Turnam peste ele sosul si servim cu orezul fiert separat si rondele de ceapa verde.