miercuri, 31 august 2011

Pizza rustica


Pe aceeasi linie de idei si cu acelasi blat am facut si o pizza pentru carnivorul casei.

Am decorat cu:
4 felii salam rustic
1 carnacior subtire de casa rondele
1 ceapa mica rosie rondele
100 gr cascaval ras
cateva rondele de ardei capia
1 rosie mica tocata marunt si tavalita in cate 1 lingurita de busuioc si oregano

Ideea la pizza este ca inainte sa se intinda pe ea sosul de rosii, apoi cascavalul ras si doar dupa aceea restul ingredientelor.
Bon appetit!

Pizza bruscheta


Azi am mancat pizza, pe care de mult o prefer facuta de casa celei de la pizzerii. Cu riscul sa par o batrana nebuna, merg pe ideea macar stiu ce e pe ea si ca blatul nu este congelat de mai multe zile.

Pt 2 pizza am folosit in blat:

250 gr faina
15 gr drojdie
1/2 l-ta zahar
un vf. cutit sare
apa calduta cam 150 -200 ml


Am facut o gaura in mijlocul fainii, am zdrobit acolo drojdia si zaharul, am turnat un pic de apa calduta si am lasat sa creasca. Apoi am adaugat restul ingredientelor si am framantat bine. A dospit cca. 45 minute (asa am lasat euu, dar creste si mai repede).

Am intins aluatul in forma de pizza, am uns cu o lingura de ulei de masline si am adaugat deasupra o rosie mica tocata cubulete, amestecata cu busuioc si oregano, si 4 rosii cherry feliate.
Am copt la cuptor preincalzit la 200 C. Bun bun.