miercuri, 26 ianuarie 2011

Tort diplomat




Ingrediente blat:

5 oua
250 gr. zahar
5 lg. ulei
125 gr. faina
1 plic zahar vanilat

Separam ouale, batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul. Dupa ce s-a topit incorporam galbenusurile pe rand, zaharul vanilat, iar la urma pe rand uleiul. Turnam blatul intr-o forma tapetata si dam la foc potrivit cca. 20 min. Cand e gata lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Ingrediente crema:

5 rondele ananas
500 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina tort
75 gr. zahar pudra

Punem gelatina la inmuiat intr-un paharel cu apa. (Daca sunt foi atunci intr-o farfurie cu apa). Incalzim frisca lichida pe foc, adaugam zaharul pudra, apoi gelatina amestecand pana se dizolva. Lasam la racit. Cand s-a racit batem cu mixerul. Dam la frigider pentru 30 minute. Taiem ananasul cubulete . Adaugam cubuletele la crema si amestecam.
Asamblam tortul intr-o forma cu margine detasabila, asezand crema intre cele doua blaturi.

Pentru decor am facut fondant din zahar pudra.