luni, 11 octombrie 2010

Fasole scazuta cu afumatura


Ingrediente:
600 g fasole rosie boabe
350 g costita afumata
2 ardei grasi rosu
1 ceapa mai mare
2 morcovi
300 ml bulion
2-3 linguri faina
3-4 linguri ulei
4 frunze de dafin
sare, piper, cimbru

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte, apoi se spala, se alege si se pune la fiert in 3 litri de apa rece. Dupa ce da 2-3 clocote se strecoara si se pune din nou la fiert in 4 litri de apa clocotita.
Separat intr-o tigaie se calesc in ulei ceapa tocata solzisori, morcovii feliati, ardei grasi cubulete, sare, piper, cimbru. Dupa ce s-au calit legumele se adauga bulionul, frunzele de dafin si verdeata tocata (optional).
Cand aproape s-a inmuiat fasolea (dupa aproximativ 1 ora) se adauga afumatura si se mai fierbe la foc mic cu capac inca 30-40 minute. Puneti apoi legumele calite peste fasole, mai lasati sa dea 2-3 clocote si adaugati faina desfacuta in putina apa.
Dregeti gustul de sare si piper si amestecati cu o lingura de lemn, sa nu se prinda, inca 3-4 minute si este gata.

Un comentariu:

  1. am sa incerc reteta chiar acum.....sper sa imi iasa:D prima data in viata mea cand fac fasole:DDD mersi bafta:D

    RăspundețiȘtergere