joi, 27 ianuarie 2011

Placinta cu aluat de cartofi



Ingrediente:
3-4 cartofi potriviti
3 cani faina
3 oua+ 1 galbenus
1 ceapa potrivita
2 lg de untura
1 cana mare de smantana
300 gr. branza telemea
busuioc, ulei, sare, boia

1. Fierbem cartofii in coaja, scurgem si ii curatam. Ii zdrobim ca pt. piure si ii amestecam cu cele 3 oua. Adaugam faina, untura, si un praf de sare si mixam pana ce aluatul devine omogen. Lasam deoparte sa se odihneasca.
2. Preparam umplutura. Amestecam branza cu ceapa tocata marunt, busuiocul si smantana, apoi impartim aluatul de cartofi in doua si intr-o tava unsa cu putin ulei intindem prima parte. Adaugam umplutura, intindem si a doua jumatate si deasupra ungem cu galbenusul de ou batut cu cateva picaturi de apa. Presaram cu boia si dam la cuptorul incins pt. aproximativ 40 de minute.

Noi am servit in loc de pranz cu salata de rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu