Aceasta placinta este extrem de usor de facut si este foarte foarte delicioasa. Pentru o zi de vara este perfecta proaspat scoasa din frigider langa o limonada sau o socata.
Ingrediente:
1 pachet de foi de placinta
1 kg iaurt
7 oua
400 gr zahar
1 lg gris
100 ml ulei
2 plicuri vanilie
Batem ouale cu 7-8 lg de zahar, apoi adaugam iaurtul scurs de zer, grisul, vanilia.
Desfacem foile si le ungem cu ulei. Tapetam tava cu hartie de copt, apoi asezam pe rand 6-7 foi in tava presarand pe fiecare in parte putin zahar.
Turnam umplutura peste foi, o netezim, apoi asezam restul de foi procedand la fel ca cu cele dinainte (ulei, zahar intre ele). Ultima foaie o ungem cu ulei, presaram putin zahar si introducem tava la cuptor preincalzit la foc mediu pt. 30-40 de minute.
Dupa ce scoatem tava, o acoperim cu servet umed si taiem placinta doar dupa ce s-a racit. Noi nu am avut rabdare.....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu