joi, 7 aprilie 2011

Tort teren fotbal



Acest tort a fost facut pentru ziua socrului meu, a trecut ceva timp de atunci dar nu am apucat sa o postez.


Pentru blat am folosit:

350 gr zahar

440 gr faina

190 ml lapte

190 ml ulei

5 oua

1 praf copt

1 vanilie


Am batut albusurile spuma cu 100 gr zahar. Apoi am mixat galbenusurile cu 250 gr zahar. Am adaugat pe rand celelalte ingrediente lasand la final albusul. Pe acesta l-am incorporat cu o spatula amestecand de jos in sus. Am copt la 160 C intr-o tava 30/25 cm.


Pentru mingea de fotbal am facut o rulada cu gem astfel:

4 oua

4 lg zahar

5 lg faina

gem de caise


Am batut spuma ouale, apoi am adaugat pe rand zaharul si faina. Am copt la fel ca primul blat.

Dupa ce s-a racit l-am uns cu gem si l-am rulat. A stat la rece cca 1 ora.


Initial vroiam sa fac o crema cu margarina dar mi-am amintit ca mai am mascarpone asa ca am facut crema pe care o folosesc la torturile Tiramisu. Aveti reteta aici.


Dupa ce s-a racit blatul l-am taiat in 2, l-am insiropat cu cafea cu amaretto si fara zahar. Am asamblat blat-crema-blat si am imbracat tortul in crema. A stat la frigider o noapte intreaga asa.


Rulada am taiat-o felii, am tapetat cu aceste felii un bol si golul din mijloc l-am umplut cu crema mascarpone. A stat asa la frigider in noaptea aceea.


Dimineata am imbracat tortul in fondant verde facut din zahar pudra, am rasturnat in colt bolul si mingea rezultata am imbracat-o cu crema iar apoi cu fondant alb.

Restul e pictura, totul e 100% comestibil.