Spun la plural pentru ca una este salata normala de vinete, iar cealalta este una aproape raw, adica vinetele sunt coapte, dar maioneza este raw. Le-am facut impreuna, dar au iesit ambele atat de bune, incat nu se deosebeau nici prin aspect, nici prin gust.
Salata normala de vinete eu o fac in felul urmator:
Dupa ce vinetele sunt coapte, curatate si scurse, le maruntesc bine de tot cu tocatorul special. Toc marunt o ceapa, fac o maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si ulei, apoi amestec totul bine cu miscari rapide. La final adaug o lingura de smantana si potrivesc de sare.
Maioneza raw am facut-o in felul urmator:
Am hidratat o canita de caju si 100 gr de seminte de floarea soarelui. Le-am prelucrat in blender scurse, am adaugat 100 ml apa si zeama de la o jumatate de lamaie. In salata raw am mai adaugat si o mana de patrunjel verde tocat. Aceasta varianta merge foarte bine in perioada de post.
Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergere