miercuri, 31 august 2011

Pizza bruscheta


Azi am mancat pizza, pe care de mult o prefer facuta de casa celei de la pizzerii. Cu riscul sa par o batrana nebuna, merg pe ideea macar stiu ce e pe ea si ca blatul nu este congelat de mai multe zile.

Pt 2 pizza am folosit in blat:

250 gr faina
15 gr drojdie
1/2 l-ta zahar
un vf. cutit sare
apa calduta cam 150 -200 ml


Am facut o gaura in mijlocul fainii, am zdrobit acolo drojdia si zaharul, am turnat un pic de apa calduta si am lasat sa creasca. Apoi am adaugat restul ingredientelor si am framantat bine. A dospit cca. 45 minute (asa am lasat euu, dar creste si mai repede).

Am intins aluatul in forma de pizza, am uns cu o lingura de ulei de masline si am adaugat deasupra o rosie mica tocata cubulete, amestecata cu busuioc si oregano, si 4 rosii cherry feliate.
Am copt la cuptor preincalzit la 200 C. Bun bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu