joi, 2 iunie 2011
Waffel
Am aparatul de vafe de vreo 3 ani, am si facut, inca nu am apucat sa si postez ceva. Mai ales din cauza faptului ca se mananca imediat. Multumim pentru reteta Laurei, cam de cand i-am descoperit blogul facem si vafe.
Ingrediente:
200 gr faina
70 gr zahar
2 oua
400 gr iaurt
100 gr de unt
1 cana de apa
1 zahar vanilat
1 praf de copt
sare.
Se pune untul la topit. Cernem faina, adaugam un praf de sare si zaharul. Se separa galbenusurile de albusuri si se pune cate un praf de sare si pe ele. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat.
Se adauga putin cate putin untul topit si adus la temperatura camerei si se pune si iaurtul scurs de zer. Se omogenizeaza usor. Albusurile se bat spuma.
Se adauga peste faina amestecul de galbenusuri, abusurile spuma, apa si praful de copt.
Daca vi se pare compozitia cam groasa, o puteti dilua cu putina apa, atat cat sa fie ca o smantana groasa.
Se pune aparatul la incins, se unge cu putin ulei.
Cu un polonic se toarna aluat in forme. Aparatul arata cat trebuiesc tinute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu