joi, 9 decembrie 2010

Branzoaica




Eterna si delicioasa branzoaica. Eu zic ca nu mai necesita prezentare, ii multumesc Amaliei pentru reteta, e cea mai buna pe care am mancat-o pana acum.

Pentru aluat:
1 kg faina
2 oua
50 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
150 gr unt
zahar dupa gust ( aprox. 5 linguri)
2 plicuri vanilie

Pentru umplutura:
coaja rasa de lamaie
500 gr. branza dulce
stafide
zahar dupa gust
2 oua

1. Se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza si apoi se mai adauga putina faina ( 1 lingurita) si cam 60 ml lapte caldut. Separat se incalzeste laptele si se adauga untul sa se topeasca.Apoi se framanta un aluat mai moale, pana se desprinde de pe vas si se lasa sa creasca 40 de min.
2. Se imparte in 2 si se intinde o foaie care se taie in patrate .
3. Branza se amesteca cu stafidele, coaja de lamaie, ouale si zaharul . Se impatura aluatul dupa metoda urmatoare: Se cresteaza pe margini cu un cutit, se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.
4. Se pun in tava unsa si tapetata cu faina si se mai lasa sa creasca 10 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga in cuptorul preincalzit 15 min.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu