joi, 14 aprilie 2011

Ardei grasi in sos de rosii



Alta reteta vegan si de post.


Ingrediente:

350 gr orez cu bob lung

4 ardei grasi

2 rosii

1 morcov

1 leg. de ceapa verde

1 cana mare cu suc de rosii

rozmarin, oregano, sare


Spalam ardeii, ii taiem in jumatate si indepartam cotorul si semintele. Sucul de rosii il amestecam cu uleiul si putin rozmarin si oregano. Lasam pe foc, sa de in 1-2 clocote.

Separat punem la fiert orezul in apa cu un praf de sare. Dupa ce toata apa a fost absorbita si orezul s-a fiert, il amestecam usor cu morcovul ras, rosiile oparite, decojite si taiate cubulete si ceapa tocata rondele. Mai lasam pe foc cateva minute, potrivim de sare si umplem jumatatile de ardei cu acest amestec. Le asezam intr-un vas termo rezistent, turnam langa sosul de rosii, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor 30de minute.