miercuri, 18 mai 2011

Rulouri de dovlecei cu branza

Reteta Laurei ne-a fost la indemana azi cand aveam tot ce trebuie pt. ea si putin mai mult timp la indemana.

Ingrediente:

- 2 dovlecei
- 200 g. telemea
- 3 oua
- 1 lingura crema de branza Almette sau Philadelphia
- 2 linguri smantana
- 1 legatura marar
- sare

Spalam dovleceii si cu ajutorul cutitului de curatat legume taiem felii foarte subtiri, pe lungime.
Se da branza pe razatoare si se amesteca cu 1 ou si cu jumatate din mararul tocat.
Pe fiecare felie de dovlecel se aseaza o gramajoara din compozitia de branza. Se ruleaza apoi, nu foarte strans, sa nu se rupa.Se pun rulourile in picioare intr-o forma rotunda unsa cu unt.
Se amesteca smantana cu crema-branza, mararul si ouale ramase si se toarna peste compozitia de dovlecei. Se da la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 grade.
Se lasa in forma sa se racoreasca bine si se feliaza.

Un comentariu:

  1. Foarte, foarte fain ti-a iesit!!! :)
    Ma bucur mult ca ai pus-o in practica!!!

    RăspundețiȘtergere