luni, 21 iunie 2010

Placinta cu branza si cacao



Aluat:
200 g margarina
100 ml lapte
4 oua
1 plic praf de copt
1 lg zeama de lamaie
2 lg cacao
200 g faina

Umplutura:
500 g branza dulce
300 g zahar
200 g smantana
200 g unt
4 oua
150 gr faina
50 g stafide
1/2 fiola esenta vanilie
1/2 fiola esenta de rom

Preparare:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spua untul cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma, cacaua si faina cernuta.

Pentru umplutura se mixeaza branza dulce cu untul, zaharul, ouale adaugate pe rand, smantana, faina, stafidele inmuiate in prealabil in rom si esenta de vanilie.

Intr-o tava cu dimensiunile 25x35 se toarna un rand de blat, apoi umplutura si al doilea rand de blat. Se da la cuptor incins la 175 C si se coace cca. 20-30 min. Se face testul cu scobitoarea.

Este o prajiturica extraordinar de usor de facut si delicioasa. Noi am repetat deja experienta si cu siguranta nu va parasi topul preferintelor deocamdata.

Pofta buna!

miercuri, 12 mai 2010

Tort Dominik





Blat:
4 oua
1 cana zahar
1 cana faina
50 ml apa sau lapte
50 ml ulei
1 praf de copt
1 zahar vanilat
1 lg coaja lamaie

Se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, laptele, uleiul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt amestecand de jos in sus.
Se toarna in forma de tort si se da la cuptor incins 180 C pentru 20 - 25 minute.

Crema
100 gr ciocolata (alba)
250 gr branza de vaci
250 gr iaurt
5 lg lapte
500 ml frisca
2 plicuri gelatina
60 gr zahar
sucul si coaja de la 1 lamaie

Se mixeaza crema de branza cu zaharul si iaurtul, se incorporeaza ciocolata topita in bain marie, apoi gelatina topita in micro cu 20 ml apa.
Crema obtinuta se da la frigider pentru o jumatate de ora, apoi se incorporeaza si frisca batuta si se toarna peste blat.
Eu am pastrat din frisca pentru a imbraca si decora tortul. Frisca de culoare maron am obtinut-o incorporand 3 lg-te de cappuccino.