miercuri, 12 mai 2010

Tort Dominik





Blat:
4 oua
1 cana zahar
1 cana faina
50 ml apa sau lapte
50 ml ulei
1 praf de copt
1 zahar vanilat
1 lg coaja lamaie

Se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, laptele, uleiul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt amestecand de jos in sus.
Se toarna in forma de tort si se da la cuptor incins 180 C pentru 20 - 25 minute.

Crema
100 gr ciocolata (alba)
250 gr branza de vaci
250 gr iaurt
5 lg lapte
500 ml frisca
2 plicuri gelatina
60 gr zahar
sucul si coaja de la 1 lamaie

Se mixeaza crema de branza cu zaharul si iaurtul, se incorporeaza ciocolata topita in bain marie, apoi gelatina topita in micro cu 20 ml apa.
Crema obtinuta se da la frigider pentru o jumatate de ora, apoi se incorporeaza si frisca batuta si se toarna peste blat.
Eu am pastrat din frisca pentru a imbraca si decora tortul. Frisca de culoare maron am obtinut-o incorporand 3 lg-te de cappuccino.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu