miercuri, 31 iulie 2013

Clatite Hortobagyi 2


Pt. clatite:
3 oua
2 cani de faina
vf. cutit sare
vf. cutit bicarbonat de sodiu
ulei si apa minerala pt a oubtine o coca nu foarte subtire.
Eu adaug uleiul pentr a nu trebui sa ung mereu vasul in care le prajesc.

Amestecam toate ingredientele si prajim clatitele dupa forma si marimea dorita.

Pt. umplutura:
500 gr carne tocata de curcan
1 ceapa mare rosie
1 ardei verde
1 rosie
paprika, sare, piper
200-300 gr smantana
1 lg faina

1. Tocam ceapa, o calim, adaugam carnea si mai calim un pic. Ardeiul si rosia le mixam cu mixerul de legume, apoi adaugam la carnea de pui, 1-2 l-te de paprika, sare si piper si o cana mare cu apa.
2. Lasam sa fiarba 15-20 de minute.
3. Dupa ce a fiert strecuram carnea si legumele, iar zaftul ramas il dregem cu 1 lg. de faina si smantana. Mai lasam la fiert pana se formeaza un sos consistent.
4. Umplem clatitele cu carne, le rulam sau impaturim si adaugam deasupra sos si smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu