Acest tort a fost facut pentru ziua socrului meu, a trecut ceva timp de atunci dar nu am apucat sa o postez.
Pentru blat am folosit:
350 gr zahar
440 gr faina
190 ml lapte
190 ml ulei
5 oua
1 praf copt
1 vanilie
Am batut albusurile spuma cu 100 gr zahar. Apoi am mixat galbenusurile cu 250 gr zahar. Am adaugat pe rand celelalte ingrediente lasand la final albusul. Pe acesta l-am incorporat cu o spatula amestecand de jos in sus. Am copt la 160 C intr-o tava 30/25 cm.
Pentru mingea de fotbal am facut o rulada cu gem astfel:
4 oua
4 lg zahar
5 lg faina
gem de caise
Am batut spuma ouale, apoi am adaugat pe rand zaharul si faina. Am copt la fel ca primul blat.
Dupa ce s-a racit l-am uns cu gem si l-am rulat. A stat la rece cca 1 ora.
Initial vroiam sa fac o crema cu margarina dar mi-am amintit ca mai am mascarpone asa ca am facut crema pe care o folosesc la torturile Tiramisu. Aveti reteta aici.
Dupa ce s-a racit blatul l-am taiat in 2, l-am insiropat cu cafea cu amaretto si fara zahar. Am asamblat blat-crema-blat si am imbracat tortul in crema. A stat la frigider o noapte intreaga asa.
Rulada am taiat-o felii, am tapetat cu aceste felii un bol si golul din mijloc l-am umplut cu crema mascarpone. A stat asa la frigider in noaptea aceea.
Dimineata am imbracat tortul in fondant verde facut din zahar pudra, am rasturnat in colt bolul si mingea rezultata am imbracat-o cu crema iar apoi cu fondant alb.
Restul e pictura, totul e 100% comestibil.
Esti foarte talentata. M-ai lasat cu gura cascata. Felicitari si sa o ti tot asa.
RăspundețiȘtergere