marți, 25 ianuarie 2011

Tort Rigo Jancsi




Ingrediente:
100 g unt
30 g zahar
4 oua
50 g zahar
810 g faina
20 g cacao
2100 g ciocolata menaj
600 g frisca + 50 g zahar
150 g glazura de ciocolata


Prima data facem crema,pt ca trebuie sa stea la frigider cam 3 ore.
Punem intr-un vas pe bain-marie smantana pt frisca,dupa fierbere punem ciocolata rupta bucatele si nessul .
Dupa fierbere,se mai lasa inca 5 minute pe baia de aburi.Dupa ce s-a racit punem in frigider pt 3 ore.

Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile de oua. Se bat albusurile de oua cu zaharul, obtinandu-se spuma tare, dupa care se amesteca cu galbenusurile, cu faina si cu cacao. Toate acestea vor fi intinse uniform intr-o tava de cca. 1,5 cm inaltime, captusita cu hartie si se coace la temperatura de180 grade C. Prajitura coapta se rastoarna din tava, se scoate hartia, si se lasa sa se raceasca.

Pentru ca era pentru ziua baietelului meu, eu am copt 2 torturi, unul mare si unul mic si 5 briose. Astfel am format un catel/ ursulet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu