Blat:
6 oua, 1 lingura cu apa, 5 linguri cu faina, ½ pliculet cu praf de copt, 200 g nuca, 250 g zahar.
Crema:
2 oua, 150 g zahar, esenta de vanilie, 1 pachet cu margarina.
Glazura:
150 g ciocolata cu lapte, 50 ml smantana dulce, 5 linguri cu zahar, 300 g nuca.
1. Bate 6 albusuri cu 250 g zahar. Adauga galbenusurile pe rand, apa, faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Amesteca prin rasturnare. Pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata.
2. Pentru crema, freaca zaharul cu ouale si pune-le la bain-marie pana se ingroasa. Ia de pe foc, adauga margarina si esenta de vanilie si amesteca energic.
3. Topeste la bain-marie ciocolata rupta in bucati si adauga 50 ml de smantana dulce. Caramelizeaza in 5 linguri cu zahar 200-300 g de nuca sfaramata. Pune ciocolata topita si amesteca bine.
4. Peste blat se pune glazura de nuca apoi se toarna crema care se aseaza in timp ce se raceste. Taie cand s-a racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu