vineri, 15 octombrie 2010

Tort cu ciocolata



Blat:
4 oua
1 cana zahar
1 cana faina
50 ml apa sau lapte
50 ml ulei
1 praf de copt
1 zahar vanilat
3 lg cacao

Se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, laptele, uleiul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt amestecand de jos in sus.
Se toarna in forma de tort si se da la cuptor incins 180 C pentru 20 - 25 minute.

Crema 1
200gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie

Crema 2
200gr ciocolata neagra
200gr frisca lichida
esenta rom

Sirop
250gr zahar
250 ml apa
esenta rom

Glazura
200 gr ciocolata
100 gr frisca lichida
50 gr unt

Decor
trandafiri facuti din Maoam



Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema neagra,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam. Il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu