joi, 14 octombrie 2010
Szilvas gomboc (Galuste cu prune)
Din seria mancarurilor facute des in familia mea, episodul "imi plac de mor".
Nu au nevoie de alta prezentare, cui ii plac cat de cat prunele stie despre ce vorbesc.
Ingrediente:
1 kg de cartofi
300 gr faina
2-3 lg gris
1 lg ulei
1 ou
1 praf sare
1 kg prune
zahar
scortisoara
150 - 200 gr pesmet (eu folosesc alb)
100 gr unt
1. Se fierb cartofii in coaja cu putina sare. Dupa ce au fiert se curata si se paseaza sau se dau pe razatoare. Cand s-au racit se amesteca cu faina, grisul, uleiul, oul si sarea. Se framanta pana ce obtinem o coca usor lipicioasa.
2. Scoatem samburii din prune si le umplem cu un amestec facut din zahar si scortisoara.
3. Formam discuri mici din aluat, punem o pruna in centru si o sigilam inauntru.
4. Punem o oala de apa la fiert si fierbem galustele pana ce urca la suprafata.
5. Intr-o tigaie punem untul, pesmetul cu zahar si scortisoara si prajim putin pana ce se topeste untul. Tavalim galustele prin pesmet, presaram cu zahar pudra si servim cu mare pofta alaturi de un sos de smantana sau vanilie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu