miercuri, 8 septembrie 2010

Tort cu iaurt si ananas



Tortul aniversar a fost unul facut la repezeala, urmarita indeaproape de bebe Domi care facea ture in premergator. A gustat si el. S-a declarat fan.

Ingrediente blat:

5 oua
250 gr. zahar
5 lg. ulei
125 gr. faina
1 plic zahar vanilat

Separam ouale, batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul. Dupa ce s-a topit incorporam galbenusurile pe rand, zaharul vanilat, iar la urma pe rand uleiul. Turnam blatul intr-o forma tapetata si dam la foc potrivit cca. 20 min. Cand e gata lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Ingrediente crema:

400 gr ananas (rondele sa avem si pt. ornat)
450 gr iaurt
350 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina tort (eu nu am avut asa ca am pus 12 foi de Ruff)
75 gr. zahar pudra

Punem gelatina la inmuiat intr-un paharel cu apa. (Daca sunt foi atunci intr-o farfurie cu apa). Incalzim frisca lichida pe foc, adaugam zaharul pudra, apoi gelatina amestecand pana se dizolva. Lasam la racit. Cand s-a racit batem cu mixerul, apoi incorporam iaurtul. Dam la frigider pentru 10-15 minute. Taiem ananasul cubulete (am lasat cateva rondele pt. decor). Adaugam cubuletele la crema si amestecam.
Asamblam tortul intr-o forma cu margine detasabila, asezand crema intre cele doua blaturi.

Decor:
1 plic gelatina tort rosie
2 lg. zahar

Asezam rondelele de ananas ramase pe tort. Preparam gelatina si turnam deasupra. La mine s-a cam pierdut pt. ca mi-a iesit multa crema si nu a ramas loc destul pentru gelatina :).
Dam tortul la rece pentru 2-3 ore, sau peste noapte daca nu apar musafirii asa repede ca la mine.


La multi ani kicsi szivem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu