miercuri, 8 septembrie 2010

Prajitura Rafaello



De ziua sotului meu am executat rapid doua prajiturele ale caror retete le-am gasit pe blogul Laurei. Aceasta este prima dintre ele si a iesit un deliciu. Eu nu agreez nici cocosul si nici prajiturile dulci, dar pe aceasta am s-o repet cu siguranta reducand putin cantitatea de zahar.

Ingrediente:

Crema:
750 ml frisca lichida
700-750 g. ciocolata alba
esenta de migdale

Frisca lichida se pune pe foc pana ce da sa fiarba. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.
Se adauga esenta de migdale si se pune la rece peste noapte, in frigider.
Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.

Ingrediente:
Blat I

3 oua
100 gr. zahar
100 ml ulei
100 ml lapte (eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos)
200 gr. faina
100 gr. zahar
1 praf copt

Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100g zahar, laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100 g. zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace ca. 20-25 min. la 180 grade C.

Ingrediente:
Blat II

5 albusuri
150 gr. zahar
150 gr. fulgi cocos
2 lg. (lingura supa) faina
1/2 pachetel praf copt
cateva picaturi esenta migdale

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare.
Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale.
Totul se toarna in tava captusita cu hartie pergament si se coace la 180 grade C cca 20-25 min.


A doua zi cand blaturile sint gata coapte si racite se asambleaza prajitura:
blat I. este la baza, se pune crema, se aseaza deasupra blat II ,se pune crema din nou si se acopera totul cu fulgi de cocos.
Se da la frigider peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu