duminică, 15 aprilie 2012

Ciorba de pui a la grec

Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de :
un pui mare de la care se pun pulpele, aripile si spatele,
o ceapa medie,
2 morcovi,
un ardei rosu,
o jumatate de radacina de telina,
2 fire de telina,
2 foi de dafin,
2 maini de orez 
300 ml smantana,
2 galbenusuri mari
un cub de legume sau o lingura de legume maruntite deshidratate
sare,
piper 
bors magic pentru acrit sau zeama de lamaie (eu asta pun mai mereu)

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa  taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un putina sare si lingura de legume timp de 15 minute , spumand supa atunci cand este cazul. Dupa 15 minute adaugam orezul si  tijele de la cele 2 fire de telina taiate cubulete mici  si lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem carnea , telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele mici. Jumatate din  ardeiul rosu il pun inapoi  taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei.
    Separat  intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si  adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi.
 

duminică, 25 martie 2012

Schnitzele de soia cu tagliatelle

Titlul cam zice tot. Schnitzele de soia se fac exact ca cele normale, eu inainte fierb bucatile de soia in apa cu sare, usturoi si foaie de dafin. Apoi le storc bine, le dau prin faina si ou si le prajesc in ulei.
Pastele le-am fiert putin de tot, pentru ca se fierb rapid, apoi le-am strecurat. Am calit 2 catei de usturoi, am adaugat 3 rosii uscate din ulei de masline taiate cubulete, am tavalit putin si spaghetele in aceasta compozitie si voila. Le-am servit presarate cu parmezan langa schnitzele.

vineri, 24 februarie 2012

Coaste de porc cu rizotto

Am cumparat niste coaste de porc cu carne si ceva grasime pe ele, asa ca le-am pus repede in baitz cu sare, piper, mustar si ulei de masline. Le-am lasat asa o jumatate de ora in care am pregatit un rizotto cu legume si fasole boabe.
Am pus coastele la cuptor incins acoperite cu folie pentru 25 de minute, dupa inca 5 minute fara folie si gata.

marți, 21 februarie 2012

Somon la tigaia cu aburi

Aceasta reteta am repetat-o destul de des, e si pestele meu preferat.


Nu dau cantitati, depinde pentru cate persoane gatiti. Am condimentat fileul de somon cu sare, piper si putin sos soia. Am tocat peste si un catel de usturoi si l-am lasat 15 minute la frigider. Dupa am pus in tigaia cu aburi si l-am lasat cateva minute pe ambele parti sa se prajeasca. Am servit cu orez si salata. Peste am stors o felie de portocala.

sâmbătă, 18 februarie 2012

Merluciu cu crusta crocanta

Acesta este un pranz delicios si usor de digerat pentru care am doar niste fotografii groaznice de pe telefonul mobil. Am gatit in deplasare si eram in mare graba.

Avem nevoie de:
4 buc file merluciu
3 cartofi
2 lg pesmet
1 legatura patrunjel
3 catei usturoi
ulei de masline
sare, piper


Am sarat si piperat pestele si l-am asezat pe o tava tapetata. Am curatat si ras cei 3 cartofi, i-am stors si i-am amestecat cu 2 lg de pesmet, usturoiul si patrunjelul tocate marunt. Am asezat peste peste cartofii intr-un strat gros, am stropit bine cu ulei de masline, se poate stoarce si o jumatate de lamaie, si am dat tava la cuptorul incins pentru 15 minute. Am servit cu orez si salata verde.

joi, 16 februarie 2012

Rapide si gustoase cu pui

 Friptura de pui cu piure de cartofi si morcovi si conopida pe aburi.
Pulpa facuta in cratita cu aburi impreuna cu orezul cu legume si piure de cartofi.

sâmbătă, 11 februarie 2012

Excursie la munte cu gulyás

 Era timpul pentru o noua iesire la munte, daca ar fi dupa mine as face acest lucru macar 1x pe luna.
 Cum toate intalnirile noastre decurg in jurul mesei, aici diferite ipostaze de pranz/cina.
 Baietel inghetat.




La cratita
 Noi