Azi doar spun ce am facut, candva anul trecut.
Avem nevoie de:
400 gr spaghete
350 gr creveti mici
2 rosii
2 catei de usturoi
6 lg ulei de masline
1/2 ardei iute rosu
1 legatura patrunjel
busuioc
sare
piper
Spalam crevetii, ii zvantam, ii taiem rondele, apoi ii calim in tigaie cu uleiul, patrunjelul tocat, usturoiul pisat si ardeiul cubulete. Turnam un polonic de apa peste si lasam 2 minute. Tocam rosiile cubulete, apoi le adaugam in tigaie si potrivim de sare si piper.Mai lasam cateva minute, apoi stingem focul.
Fierbem spaghetele al dente, le scurgem, apoi le amestecam cu sosul de creveti. Lasam 10 minute sa se imbine aromele si servim.

sâmbătă, 28 ianuarie 2012
miercuri, 25 ianuarie 2012
Pranz rapid cu mazare
Nu am intotdeauna timp de petrecut la cratita, asa ca mai si improvizez sa rezolv rapid aceasta tema.
De aceasta data avem mazare si morcovi la tigaie peste care am topit branza brie. Sarat, piperat, si pentru carnivori servit cu carnati prajiti. Langa lipie facuta la tigaie. Pam pam.
De aceasta data avem mazare si morcovi la tigaie peste care am topit branza brie. Sarat, piperat, si pentru carnivori servit cu carnati prajiti. Langa lipie facuta la tigaie. Pam pam.
joi, 19 ianuarie 2012
Placinte
De cateva zile bune salivez deja la simplul gand ca am sa fac aceste placinte. Eu le prefer cu varza, dar se pot face si cu branza sau chiar mere cu scortisoara (in loc de desert).
Le-am facut, le-am mancat pana la ultima. Urmeaza varianta cu mere probabil .
Aluat
1 kg de faina
5 oua
500 ml de lapte
drojdie cat o nuca, cam 25 de g
1 si 1/2 lingurita de sare
200 ml de ulei
Umplutura
1 varza cruda rasa, sarata, piperata si stoarsa usor de zeama
PREPARARE
Aluatul se prepara clasic cu toate ingredientele de sus, lasam maiaua de drojdie, zahar si lapte caldut 15 minute sa creasca, apoi framantam tot. Lasam sa dospeasca o ora la caldura.
Uleiul se foloseste la framantat.
Blatul de lucru trebuie sa fie uns bine cu ulei.
Se iau bucati de aluat, cat un pumn, .se intind bine cu mana, se pune umplutura de varza. Pungutza se strange la gura, apoi se intinde iar cu mana, cam cat va e tigaia.Se coace pe ambele parti la foc mediu, spre tare.
Noi am pregatit langa un mujdei cu perle de branza si a fost o cina minunata si gustoasa.
joi, 1 decembrie 2011
Salate de vinete
Spun la plural pentru ca una este salata normala de vinete, iar cealalta este una aproape raw, adica vinetele sunt coapte, dar maioneza este raw. Le-am facut impreuna, dar au iesit ambele atat de bune, incat nu se deosebeau nici prin aspect, nici prin gust.
Salata normala de vinete eu o fac in felul urmator:
Dupa ce vinetele sunt coapte, curatate si scurse, le maruntesc bine de tot cu tocatorul special. Toc marunt o ceapa, fac o maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si ulei, apoi amestec totul bine cu miscari rapide. La final adaug o lingura de smantana si potrivesc de sare.
Maioneza raw am facut-o in felul urmator:
Am hidratat o canita de caju si 100 gr de seminte de floarea soarelui. Le-am prelucrat in blender scurse, am adaugat 100 ml apa si zeama de la o jumatate de lamaie. In salata raw am mai adaugat si o mana de patrunjel verde tocat. Aceasta varianta merge foarte bine in perioada de post.
Salata normala de vinete eu o fac in felul urmator:
Dupa ce vinetele sunt coapte, curatate si scurse, le maruntesc bine de tot cu tocatorul special. Toc marunt o ceapa, fac o maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si ulei, apoi amestec totul bine cu miscari rapide. La final adaug o lingura de smantana si potrivesc de sare.
Maioneza raw am facut-o in felul urmator:
Am hidratat o canita de caju si 100 gr de seminte de floarea soarelui. Le-am prelucrat in blender scurse, am adaugat 100 ml apa si zeama de la o jumatate de lamaie. In salata raw am mai adaugat si o mana de patrunjel verde tocat. Aceasta varianta merge foarte bine in perioada de post.
miercuri, 30 noiembrie 2011
Ochiuri la mic dejun
marți, 29 noiembrie 2011
Ton cu maioneza
Cu aceasta pasta ne-a facut cunostinta fina noastra, ne-a placut din prima clipa si daca ar fi dupa noi am manca cel putin o data pe saptamana. De atunci avem mereu in frigider ton, daca cumva se intampla sa ni se faca pofta nestapanita de ea sa avem la indemana.
Eu fac de obicei din:
2 conserve de ton in suc propriu
3-4 catei de usturoi
300 gr ciuperci champignon
maioneza dintr-un galbenus
2 lg mari de smantana
Scurgem cele 2 conserve de ton. Punem la fiert ciupercile curatate de cozi si coaja, apoi dupa ce au fiert le strecuram de apa si cand se racesc un pic le tocam marunt marunt.
Facem maioneza, apoi pisam usturoiul si amestecam usor totul impreuna, tonul, ciupercile tocate, usturoiul, maioneza si la final smantana. Potrivim de sare si piper si mancam pe paine sau lipie.
Eu fac de obicei din:
2 conserve de ton in suc propriu
3-4 catei de usturoi
300 gr ciuperci champignon
maioneza dintr-un galbenus
2 lg mari de smantana
Scurgem cele 2 conserve de ton. Punem la fiert ciupercile curatate de cozi si coaja, apoi dupa ce au fiert le strecuram de apa si cand se racesc un pic le tocam marunt marunt.
Facem maioneza, apoi pisam usturoiul si amestecam usor totul impreuna, tonul, ciupercile tocate, usturoiul, maioneza si la final smantana. Potrivim de sare si piper si mancam pe paine sau lipie.
luni, 28 noiembrie 2011
Penne cu ton
Rar apelez la retetele de pe cutiile de paste, dar de data aceasta nu m-am putut abtine, cu usoare imbunatartiri aceasta e ideea luata de pe cutia Riso Scotti si sigur o voi repeta.
Am fiert al dente o cutie de penne de 250 gr (care constat ca este portie de 2 persoane sa mananci pe saturate)
In afara de asta:
300 gr conserva ton
3 catei de usturoi
1 rosie (ei spun 300 gr suc rosii dar nu am vrut sa inec bunatate de arome in bulion)
1 ceapa mica
1 ardei kapia mic
patrunjel (verde daca aveti)
busuioc, sare, piper
Am tocat marunt ceapa, usturoiul, rosia, ardeiul, le-am calit in 2 lg de ulei de masline, apoi am adaugat tonul, am condimentat si am lasat sa se imbine putin aromele. La final adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam "sosul"care nu e chiar un sos, cu pastele fierte si scurse. Lasam cateva minute si servim. Eu am facut si o salata langa, sa alunece si sa se digere usor, din 1 salata creata rosie sarata putin, ulei de masline, otet balsamic si o lingura de sirop de muguri de pin.
Am fiert al dente o cutie de penne de 250 gr (care constat ca este portie de 2 persoane sa mananci pe saturate)
In afara de asta:
300 gr conserva ton
3 catei de usturoi
1 rosie (ei spun 300 gr suc rosii dar nu am vrut sa inec bunatate de arome in bulion)
1 ceapa mica
1 ardei kapia mic
patrunjel (verde daca aveti)
busuioc, sare, piper
Am tocat marunt ceapa, usturoiul, rosia, ardeiul, le-am calit in 2 lg de ulei de masline, apoi am adaugat tonul, am condimentat si am lasat sa se imbine putin aromele. La final adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam "sosul"care nu e chiar un sos, cu pastele fierte si scurse. Lasam cateva minute si servim. Eu am facut si o salata langa, sa alunece si sa se digere usor, din 1 salata creata rosie sarata putin, ulei de masline, otet balsamic si o lingura de sirop de muguri de pin.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)