vineri, 8 iulie 2011

Prajitura bicolora cu visine

Mai nou am acasa tot felul de fructe. Eu le mananc cu placere si crude, dar pentru ca mereu raman, de ce sa nu sporim placerea.

Ingrediente:
3 oua
200 gr zahar
100 ml lapte
100 ml uleiA
30 gr nuci taiate marunt
200 gr faina
1 lg cacao
300 gr visine (sau alte fructe)
1-2 lg gris
1 plic praf de copt, 1 vanilie

Mixam ouale (albusul cu zaharul, apoi galbenusul), adaugam alternativ uleiul si laptele, prafurile, apoi faina amestecand doar cu o lingura de jos in sus de data aceasta. 1/4 compozitie o amestecam cu cacaoa, si o turnam in tava tapetata (forma de tort). deasupra turnam jumatate de compozitie, presaram peste grisul, nucile, visinele si acoperim cu restul de 1/4 compozitie ramasa. Dam la cuptor la foc mediu pt cca. 30 de minute, pana se rumeneste.

Noi am facut aceeasi reteta si inlocuind cacaoa cu rom si visinele cu coacaze rosii. Delicios in ambele variante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu