joi, 5 mai 2011

Eclere cu visine si branza de vaci


Aceste eclere sunt incredibil de bune, s-au si curatat rapid din frigider. Le vom repeta imediat ce terminam zilele de nastere din aceasta luna, deoarece pentru acelea vor urma alte bunatati.

Ingrediente:
pentru gogosi
250 ml apa
50 de gr. unt
180 gr faina
1 lg praf de copt
5 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul. Cand incepe sa fiarba stingem focul si punem faina deodata amestecand in continu sa nu faca cocoloase. Dupa amestecam si ouale unul cate unul, iar la final si praful de copt.
Pe o tava aplicam barcutele de cca. 6 cm cu un aplicator si le dam la cuptor 180 C pana se rumenesc. (nu mult, cam 10 minute)

Pentru umplutura:
eu am folosit o dulceata de visine, e mai dulce dar e deja compacta si nu a trebuit sa folosesc gelatina.

500 gr branza de vaci
1 vanilie
50 gr zahar
200 ml frisca lichida

Batem frisca, apoi mixam in ea branza de vaci si zaharul.

Taiem barcutele pe diagonala dupa ce s-au racit si le umplem cu un strat de gem de visine si un strat de crema de branza, apoi le punem capacul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu