marți, 1 martie 2011

Tort Martisor



Va doresc o primavara insorita si plina de flori.

Ingrediente:
200 gr faina
6 oua
150 gr zahar
100 gr nuca macinata
100 gr ciocolata menaj
50 gr unt
1 vanilie
vf. cutit sare

Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, vanilia si sarea. Punem pe bain marie pt. 15-20 de minute, adaugam faina si omogenizam. Turnam apoi in tava si dam la cuptor cca. 15-20 de min. Facem testul cu scobitoarea.

Crema:
1 cutie mascarpone
300 ml frisca
500 gr fructe de padure (congelate se gasesc la Auchan)

Batem frisca, adaugam mascarpone si o dam la frigider.

Dupa ce s-a racit blatul il insiropam (eu am folosit compot de ananas), il taiem in 2, punem crema si fructele de padure pe primul blat si acoperim cu al doilea. Decoram dupa bunul plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu