vineri, 4 februarie 2011

Tort logo Steaua





Tortul de mai jos l-am facut de ziua cumnatului meu, este fan echipa respectiva si stiu ca am gresit steaua, dar cum graba strica treaba, si nici copilul impacientat la picioare nu a ajutat deloc....

Blat
7 oua
210 gr faina
210 gr zahar
1 vf. cutit sare

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile atunci compozitia noastra este gata.
Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina.
Coacem la 170 de C cca. 20 de minute.

Crema de ciocolata
150 g ciocolata neagra
6 galbenusuri
100 g zahar
600 g smantana dulce
10 gr gelatina

Crema de ciocolata alba
110 g smantana dulce
15 g zahar
3 galbenusuri
3.6 g gelatina
225 g ciocolata alba
180 g frisca batuta

Ambele creme se fac dupa modelul de mai jos:
Smantana se pune pe foc pana dau in clocot. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul.
Ciocolata se pune intr-un vas uscat si curat.
Se pun galbenusurile peste smantana pe foc mic, amestecand in continuu pana pana se ingroasa usor. Se toarna totul peste ciocolata. Dupa 30 de secunde amestecam sa se omogenizeze si adaugam gelatina inmuiata in apa.

Sirop
200 ml apa
50 g zahar
esenta de rom

Dupa ce blatul s-a racit se taie in 3, se insiropeaza si se asambleaza cu cele doua creme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu