duminică, 20 februarie 2011

Tort cu crema de portocale



Blat:
5 oua
250 gr. zahar
5 lg. ulei
125 gr. faina
1 plic zahar vanilat

Crema:
3 lg faina
300 gr zahar
400 ml lapte
zeama a 2 portocale
100 gr unt

Glazura:
1 plic gelatina alba
250 ml suc de portocala

1. Pentru blat batem albusurile cu zaharul, adaugam pe rand restul ingredientelor cu faina la final amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Dam la cuptor in forma la 170 C pana se coace.
2. Amestecam faina cu zaharul si laptele si le fierbem pe bain-marie, amestecand pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam la racit, cand este doar calduta crema incorporam untul, frecam sa se topeasca si adaugam zeama de portocale. Dam la rece.
3. Taiem blatul in 2, intindem crema, punem un strat subtire de portocale (cine doreste), al doilea blat si turnam deasupra gelatina preparata cu suc de portocale. Daca sta la frigider peste noapte iese o bunatate cu gust intens de portocale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu