miercuri, 25 august 2010
Tort cu mure
Ingrediente:
250 gr mure
150 gr piscoturi
125 gr unt
600 gr branza Philadelphia
(eu am folosit 300 Philadelphia + 300 mascarpone)
30 ml iaurt
6 foi gelatina (Ruff)
75 gr zahar
1. Piscoturile puse intr-o punga le spargem. Eu nu le-am spart foarte marunt, pt. a avea un model blatul.
2. Topim untul si il framantam cu piscoturile. Tapetam o forma de tort cu margini detasabile cu hartie de copt sau folie, apoi presam pe fund aluatul din piscoturi.
3. Mixam branza Philadelphia impreuna cu mascarpone (daca am pus) si iaurtul pt. cateva minute.
4. Pasam murele pana devin piure. Inmuiem pt. cateva minute foile de gelatina in apa. Punem piureul de mure la incalzit si adaugam foile de gelatina dupa ce le-am stors bine de apa. Cand s-a omogenizat luam de pe foc si adaugam in fir subtire la crema de branza mixand la viteza mica.
Intindem crema obtinuta pe blatul de piscot si dam la frigider pt. minim 3 ore. Eu am lasat peste noapte. Inainte de servire ornam dupa plac.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu