miercuri, 9 februarie 2011

Pandispan cu mere si ghimbir






La aceeasi masa de mai jos am facut si acest dulce. Foarte foarte bun si din cauza ca datorita merelor bucatele, nu iese un blat uscat ci unul foarte fraged.

Ingrediente:
3 mere
200 gr faina
200 gr zahar
200 gr unt
5 oua
1 lg ghimbir ras
2 lingurite praf de copt
esenta de vanilie
un praf sare

1. Frecam untul cu zaharul si galbenusurile. Incorporam faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de copt.
2. Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor de jos in sus.
3. La final punem merele taiate cubulete, esenta de vanilie si ghimbirul proaspat ras.
4. Compozitia obtinuta o turnam in forma de chec sau pandispan. Lasam la cuptor la foc moderat cca 30 - 40 min.
Servim presarat cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu