joi, 10 februarie 2011

Melci cu ciocolata


Ingrediente:
500 g faina
50 g zahar
100 g unt
10 g drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
esenta de vanilie

Pentru umplutura:
1 borcan Nutella

1. Zaharul se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte incalzit usor, apoi se toarna peste drojdie. Se amesteca pana se aceasta se dizolva, dupa care presaram o lingura de faina si lasam deoparte, la loc caldut pana se umfla.
2. Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc in care punem ouale usor batute cu un praf de sare, untul topit si racit, esenta de vanilie si restul de lapte. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
3.Pe masa unsa cu putin ulei intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit sau cu rola de taiat aluat, taiem fasii de 3 degete latime.
4. Ciocolata am repartizat-o de-a lungul fiecarei fasii de aluat. Apoi cu degetul mare si cel aratator am lipit marginile, deasupra ciocolatei.

5. Obtinem niste rulouri, pe care le vom rasuci sub forma de spirala/melc.
6. Punem spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora. Ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte