miercuri, 26 martie 2014

Tarta cu carne de curcan




Pentru blat:
4 linguri faina tarate de ovaz
2 linguri amidon
2 linguri tarate de grau
2 oua
250 gr. branza de vaci
sare
1legatura leurda
1/2 plic drojdie uscata



Pentru umplutura:
700 gr. carne tocata de curcan
2 oua
1-2 linguri boabe de mustar
patrunjel
2 fire ceapa verde
1 legatura leurda
sare, piper
2 linguri de tarate de ovaz



Crusta:
1 ou
20 ml. lapte
nucsoara
o lingurita de mustar

 Preparare:
 Preincalziti cuptorul la 180 gr. Amestecam faina cu amidonul, tartele de grau si drojdia uscata. 
Adaugam cele 2 oua si mixam bine. Punem branza si leurda taiata fin. 
Amestecam. Cu acest aluat tapetam o tava de tarta. 
Lasam deoparte. Pentru umplutura facem un amestec de condimente, ceapa tocata marunt si leurda tocata,  adaugam carnea, oua si 2 linguri de tarate.
Framantam totul bine, poi turnam compozitia peste blat.
Dam la cuptor pentru o ora. Spre finalul coacerii, batem un ou cu lapte nucsoara si mustar. 
Scoatem tarta, turnam amestecul si redam la cuptor pentru inca 10 min. se serveste calda sau rece, cu sau fara salata. Este foarte usor de dus la servici intr-o caserola. Adecvata pentru dieta Dukan.