luni, 9 mai 2011

Paine cu secara




Desi am masina de paine de ceva timp, nu imi place foarte mult painea facuta in aceasta. O folosesc totusi la framantat, dupa care scot si las sa dospeasca, apoi coc in cuptor daca timpul imi permite.
Aceasta paine este foarte buna, daca nu reussiti sa renuntati la produse de panificatie, alegeti totusi varianta mai sanatoasa.

Avem nevoie de:
500 gr faina de secara
300 ml apa calduta
4 lg ulei de masline
1 cub gr drojdie
1 l-ta zahar
1 l-ta sare

Punem faina intr-un vas, facem o gaura la mijloc si sfaramam cubul de drojdie. Punem peste zaharul, putina apa, acoperim cu putina faina si lasam 20 de minute. Dupa aceea adaugam restul ingredientelor si framantam bine pana nu se mai lipeste de mana.
Aluatul il lasam sa dospeasca 1 ora, apoi il formam cum dorim si il dam la cuptor foc mediu aprox. 30 de minute. Langa tava cu painea asezam si un vas mic cu apa.
Dupa ce scoatem painea de la cuptor, o punem la racit acoperita cu o laveta de bucatarie umeda.