duminică, 27 noiembrie 2011

Somon pe pat de legume

 
Sambata am achizitionat un file mare si suculent de somon, arata atat de bine de imi venea sa imi infig coltii in el asa crud. Duminica abia am asteptat sa fac ceva bun si usor dupa haleala de la miezul noptii de sambata. Am curatat si tocat marunt 2 morcovi mici, 1 ceapa, 1 catel mare de usturoi si 1 gogosar. Sa nu se plictiseasca am curatat si feliat si 3 cartofi mari si un zucchini, i-am sarat si piperat, apoi am asezat intr-un vas termorezistent pe hartie de copt feliile de cartofi, zucchini, legumele tocate amestecate si la final pestele sarat si piperat. Peste am pus o felie de unt cca 50 gr, 3 felii de lamaie si o jumatate de lamaie stoarsa. Am impachetat si sigilat hartia de copt cu o scobitoare si am aruncat vasul in cuptorul incins la 160 C pentru 30 de minute.
So quick so good.

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Mini pizza

Daca e sambata, sau orice zi din weekend de fapt, la noi e rost de chef. Ne adunam prietenii cei mai apropiati in jur si povestim vrute si nevrute, vizionam cate un film, jucam remy, carti care ce stie. De obicei aceste intruniri sunt acompaniate de mancare, ba mai mult deja suntem cu totii de acord ca ne intalnim sa mancam de fapt.
In ideea ca mananc deci exist, va prezint ceva bun bun pentru care merita sa astepti, dar care face din gatit si o buna ocazie de a bea un paharel... de suc :) si a fi cu prietenii dragi.

Pentru aluat am folosit mult uzata reteta a cornuletelor cu cascaval pe care nu o mai expun, dati clic pe ea.



Dupa ce a dospit aluatul am format cu mana discuri mici pe care le-am "decorat"care cu ce mananca (carnivor sau vegetarian). Merita incercate, cand sunt multi dispar ca prin magie.
Acum daca observati ora indicata pe poze va veti da seama cat de sanatos traim, noroc ca nu se intampla zilnic.

vineri, 25 noiembrie 2011

Chili con carne

Azi o ardem ca in mexic greu si iute. De mult am tot filat acest chili con carne ba in carti, ba pe bloguri culinare, nicicum nu ma puteam hotara. Intr-un fel imi suna a gulas cu fasole, deja vedeam cat de greu o sa-mi cada si imi trecea pofta. Dar cum today is as good as any, mi-am luat inima in dinti si am terminat mai rapid decat imi imaginam. Rezultatul, boy it was good. O mamma!

Am avut asa:
400 gr carne, de porc desi mergea 50-50 % cu vita
1 ceapa mare
3 catei mici de usturoi
1 ardei gras rosu si unul verde
300 gr pulpa de rosii
200 gr fasole (1 conserva)
1 ardei iute
4 lg ulei de masline
1 lg mare de coriandru proaspat sau rasnit
1 lg chimen rasnit
sare, piper

Tocam marunt ceapa, ardeii si usturoiul si le calim pentru cateva minute in cele 4 lg de ulei. Taiem carnea cubulete si o adaugam dupa ce s-au calit legumele. Dupa 5 minute de inabusit cu putina apa adaugam rosiile si condimentele si lasam sa fiarba inca 20 de minute in vasul acoperit. La final adaugam conserva de fasole, mai lasam cateva minute, oprim focul si lasam vasul acoperit putin sa se imbine aromele.


Langa am facut cateva tortilla din 150 gr faina de porumb, 150 ml apa si sare, dupa ce le-am amestecat si lasat cateva minute, am format lipii pe care le-am prajit in tigaie.
Desertul il gasiti AICI.

joi, 24 noiembrie 2011

Cu o ratusca si niste nuci

   Tineam deja de ceva timp o ratusca la congelator, nu ma puteam indura sa o gatesc deoarece parea cam atletica si greu de "inmuiat". Ieri m-am trezit dintr-o data cu chef sa gatesc, si sa gateeeeesc. :) Am scos macanitoarea, am dezghetat-o si dupa ce am spalat-o si imbaiat-o bine am pus-o intreaga la fiert cu niste morcovi, patrunjel si o ceapa. Dupa ce au fiert, am scos rata, am strecurat supa, am sarat-o, am adaugat niste taitei mai lati si patrunjel, am lasat sa mai dea de cateva ori in clocot si gata.
  Aventura inaripatei nu s-a terminat aici, am sarat-o, piperat-o, am uns-o cu putina miere si unt si am stors peste ea o porocala. Am asezat-o intr-un vas termorezistent cu tot cu sucul si am acoperit-o cu folie. A stat la caldurica cuptorului 20 de minute acoperita si inca 5 fara folie. Am fiert si 3 cartofi cu putin tarhon si impreuna cu legumele de la supa..... bun, bun.


  Desertul au fost fursecuri Linzer cu nuci, pe care le gasiti la dulciuri AICI.

luni, 24 octombrie 2011

Chiftelute de pui la cuptor

Pentru a putea manca in continuare chiftelute, dar sa nu fie prajite in ulei, avem varianta de mai jos:
cca 500 g piept de pui
2 cepe
5-6 catei de usturoi mari
1 ardei (optional)
2 oua
2 felii mari de paine
marar si patrunjel
sare, piper

Cum se face:
Se dau prin masina de tocat: pieptul de pui, ceapa, ardeiul si painea neinmuiata.
Amestecul rezultat se amesteca cu ouale, usturoiul pisat, verdeata, sare si piper.


 Se fac bilute potrivite care se pun in tava pe hartie de copt si se dau la cuptorul incins pentru cca 40-50 minute.